Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
500 g. kersen
5 dl droge rode wijn
250 g suiker
2 vanillestokjes
kirsch
1 el maizena
250 g suiker
250 g hazelnoten
5 dl Slagroom
165 g suiker
6 eidooiers
1,5 dl melk
300 g marsepein
2 dl crème fraîche
2 vanillestokjes
75 g suiker
Bereiden
Compote:
- Ontpit de kersen.
- Breng rode wijn met suiker, vanillestokjes en de kersenpitten aan de kook.
- Laat 30 minuten zachtjes trekken.
- Bind deze hete wijn met in Kirsch opgeloste maizena en giet het door een zeef over de kersen.
- Laat afkoelen.
Praline:
- Laat de suiker in 1 deciliter water oplossen en lichtbruin kleuren.
- Voeg de hazelnoten toe en stort op een bakblik.
- Laat afkoelen, breek in stukjes en maal in de keukenmachine.
IJs:
- Breng room en suiker aan de kook.
- Klop de eierdooiers met de melk los, giet er een beetje hete room bij het mengsel en giet dit weer bij de room.
- Laat op een zacht vuur binden.
- Giet het mengsel door een zeef in een beslagkom en laat al draaiend afkoelen.
- Breng de massa over in een ijsmachine en laat draaien tot de massa enigszins stand heeft; voeg dan de praline toe en laat verder draaien.
Ravioli:
- Rol de marsepein op een met poedersuiker bestrooide ondergrond tot een dunne lap.
- Steek hier 15 rondjes uit van 5 cm Ø en 15 van 4 cm.
- Klop de crème fraîche onder toevoeging van de suiker en de merg uit de vanillestokjes stijf.
- Vul hiermee een spuitzak, spuit op de kleine rondjes een bergje crème fraîche, leg het grote rondje erop.
- Druk voorzichtig aan en werk af met een karteluitsteker.
- Bewaar in de koelkast.
Presentatie:
- Leg wat kersen met wat saus op het bord en leg hiertussen drie bolletjes ijs en de ravioli.
Bron/inzender: